FRUKOST PÅ CONDECO

Började den här dagen på bästa sätt: frukosbuffé på Condeco! Jag och Jonna träffades vid halv 10 och så testade vid deras frukostbuffé som vi hade tänkt att göra ett bra tag, men aldrig blivit av. Jag tycker faktiskt det var riktigt gott och riktigt bra! Det fanns mycket att välja på och man kunde verkligen äta sig mätt. Vi gick därifrån både glada och mätta!I FARANS RIKTNING

Nu när det har varit relativt lugnt i skolan har jag haft mycket tid till att läsa. Läste mycket böcker förr, men sedan när man började natur, speciellt i tvåan, fanns det ingen tid till att läsa de böckerna som man själv ville. Då var det bara skolbok på skolbok som krävde all uppmärksamhet. Men nu, äntligen, har jag haft tid! 

Har sedan ett par år tillbaka tyckt om Viveca Stens böcker. Håller på att läsa "i farans riktning" nu som kom ut 2013. Alla hennes böcker har varit så himla bra och spännande! Har inte blivit besviken på någon av dem. Så gillar ni lite kriminalböcker med mordgåtor som ska lösas, samtidigt som det är lite romantik och vardag i det, så tycker jag absolut att ni ska ge Viveca Stens böcker en chans! 

Dessutom kanske några av er har sett en del avsnitt på tvn som gick för ett tag sedan som var baserade hennes böcker, Morden i Sandhamn. Så himla bra! Första boken heter "I de lugnaste vatten". Läs, läs, läs! 
FÖRSTA APRIL

Tiden går verkligen så himla fort! Tänk att det redan är första april idag. Tycker inte det var alls längesedan som vi satt på en svenska lektion och fick läsa en artikel om hur man uttalar: "första torsdagen i mars" med jönköpingsdialek, det vill säga: fössta tossdagen i mass. Och nu är det redan april! 
 
Det värsta (eller bästa) med första april är väl alla aprilskämt som man får stå ut med, och som man själv får lura andra med. Har redan blivit lurad två gånger idag, och både gick jag halvt på. Så himla dåligt haha. Men man tänker ju inte på att det är första april, utan mer som att det är vilken dag som helst.

Kommer aldrig glömma det aprilskämtet som vi fick i åttan. Vi skulle ha mattelektion och läraren kom in med, vad hon kallade det för, ett oförberettprov i matte. Det var ett papper med massor småuppgift, och vi fick inte alls lång tid. På första uppgiften stod det: "Läs igenom alla uppgifter noga innan du början." Problemet var bara det att majoriteten av alla i klassen tyckte att det var så många uppgifter så vi satte igång med att lösa dem istället för att läsa igenom hela pappret. Det värsta var när man kollade längst ner på pappret och det stod något i stil med: "April, april." DÅ ångrade man sig att man inte läste igenom pappret innan haha. Sedan dess brukar jag faktiskt läsa igenom allt när det står att man ska göra det. Som sagt: man lär sig av sina misstag haha.
 

En liten vårbild från förra året.