BOWLING-MIDDAG

Igår hade jag, Matilda och Carola ordnat en liten överraskningskväll för Jonna eftersom hon snart lämnar oss för att studera i London. Vi spelade lite bowling och efter det åkte vi ner till stan, till piren för att äta middag på Aqua där vi hade bord. Jisses vad mycket folk det var där som också ville äta haha! Men det fick hyfsat fort att få både mat och dryck, och maten var så himla god. Dessutom fick man mycket mat också. Det var jättetrevligt att sitta där och prata och bara umgås. Efter maten gick jag, Jonna och Carola vidare till Amore där vi tog var sin drink: en sur jävel, isbjörn och rosa pantern. En himla blandning i både smak och färg, men de var goda. Jag tycker faktiskt kvällen blev riktigt lyckad och mysig. 

Min matMAN SKA VA HÄLSOIT

Igår var det prova-på-sittning och vi hade innan delats in i fyra olika grupper för att utföra ett hemligt uppdrag. Det hemliga uppdraget var att fixa förrätt, huvudrätt, efterrätt och dekoration till våran stora grupp. Detta innebar att man skulle laga mat till cirka sextio personer. Sjukt svårt att uppskatta hur mycket som behövdes för att det skulle räcka, men allt löste sig tillslut! Själva sittningen var hur rolig som helst och tiden bara flög iväg. Massor med spex, god mat, sånger och dans. Efter sittningen samlades i team Spiderman som vi så fint heter för att ta en gruppbild, och sedan gick vi vidare till Akademin. Där var det fullmoon tema, vilket var jätteskoj! Nästa torsdag är det en mer riktig sittning, den så kallade "insparkssittningen" som mer eller mindre ska avsluta insparken om jag fattat det hela rätt. Temat för den kvällen är "The White guide to zpace".
 
Idag tog jag en liten "day off" från insparken eftersom det var mycket att fixa hemma, och även lite till kvällen. Om vad som händer ikväll kan jag inte avslöja än eftersom jag nästan vet säkert att den det handlar om kommer läsa det, men jag tror det kommer bli skojigt i alla fall! Nu ska jag göra en blåbärspaj hihi!
 
Bilderna är lånade från Facebook.
 
 

INSPARK

I måndags började skolan och i och med detta även insparken! Hittills har verkligen insparken varit riktigt rolig och det händer hela tiden massor med saker. Det är knappt att man själv hinner med och dagarna är fullproppade med aktiviteter från morgon till sent på kvällen. Som igår åkte jag hemifrån vid halv nio på morgonen och var inte hemma förrän halv tolv på kvällen, sedan upp tidigt imorse igen för ännu en dag. Det tar på krafterna om man säger så haha. Men idag gick jag tidigare eftersom vi ska bort ikväll till några av våra grannar för lite kvällsfika. Sådant vill man ju inte missa heller!
 
Igår fick vi köpa våra byxor och det var även ovvecermoni senare på dagen som även innehöll en femkamp och efter det "duellen" innan det var förfest för att sedan gå vidare till Högskolans uteställe "Akademin". Gårdagen var verkligen toppen! Idag hade vi frukostmingel på morgonen, en föreläsning och sedan en inspirations eftermiddag i Kinnarps. Imorgon kväll är det "prova-på-sittning" vilket ska bli väldigt spännande. Att äntligen få se och vara med om vad en sittning faktiskt innebär.
Jag förstår verkligen att folk rekommenderar att man är med på insparken så mycket som möjligt (den är ju frivillig). Dels för att det är sjukt roligt, men också för att man träffar så många andra människor som man faktiskt ska gå med. Dessutom är det ju inte varje dag man är med på insparkar!
 
 

TVÅ DAGAR

Imorgon och söndag är mina två sista jobbardagar. Efter det är sommar"lovet" slut för min del och måndag börjar jag högskolan istället. Även fast jag har jobbat mestadels av sommaren har det ändå varit skönt att byta ut skolan och pluggandet mot att jobba och faktiskt vara ledig på riktigt när man väl gått hem för dagen. Men nu ska det bli lite roligt att börja plugga igen. Att få testa på hur det är att studera på högskolan istället och uppleva allt som det innebär. Dessutom är det ju inspark den första tiden, så det ska bli riktigt roligt!
 
Idag ska jag ta vara på min sista lediga dag genom att inte göra alls mycket. Jag ska bara ta det lugnt och göra det jag vill, inte det jag måste. Men ikväll blir det att fira två stycken födelsedagar på samma gång med ett tema, nämligen Cowboy/ Vilda western, så det  tror jag nog bli roligt!
 
 

FREDAGLÖRDAGSÖNDAG

I helgen var jag ledig och det var så himla skönt! Dock går ju tiden alldeles för fort när man är ledig. 
I lördags målade jag lite på morgonen, sen åkte jag till mamma och vi var på Rudenstams gårdsbutik. Det finns så mycket gott där! På kvällen åkte jag och O in till Tranås för att äta lite med tre andra.
Igår sov jag ut och tog det lugnt hela förmiddagen innan vi åkte ut för att fortsätta hjälpa till att måla huset.

Idag jobbar jag igen, imorgon också men sedan är jag ledig tre dagar. Ikväll verkar det som att det lutar mot träning och lite kvällsfika. 

Härom dagen när jag åkte hem möttes jag av den här regnbågen.