GÖTEBORG

I lördags hoppade jag och Jonna på bussen som tog oss till Göteborg. Där strosade vi runt på gatorna och i Nordstan. Åt gott, fikade gott och shoppade en hel del. Det var väldigt mycket folk och riktigt trångt i vissa affärer med hur långa köer som helst, men vi hade tid så det gjorde inte särskilt mycket. Det var en riktigt rolig dag med massor utav skratt, och vi båda var helt slut på vägen hem. Men trots det så var dagen super bra! 


Igår så bestämde jag och O att vi skulle åka ut i skogen och grilla korv och pinnbröd. Trodde det skulle vara väldigt kallt, men bara man tog på sig ordentligt så var det inga bekymmer. På kvällen åkte vi till mamma och fikade eftersom hon fyllde år igår. DAN FÖRE DOPPAREDAN

Nu är hela lägenheten städad, allt julpynt är uppe, granen är klädd, julklapparna är inslagna och alla köttbullar är gjorda. Nu kan faktiskt julen komma, och nu känner man ett sådan där lugn som man ska göra inför julen. Känna att allt är klart, det är bra som det är och att man inte behöver stressa med saker nu i sista sekunden. Så skönt. Ikväll kommer O´s föräldrar hit och hans syster för att smygstarta julen lite eftersom vi kommer vara på olika ställen imorgon. Hoppas ni får en underbar jul. God jul på er!
 
 
 

JULLEDIGT

Idag var det sista föreläsningen innan jul och nästa gång jag behöver vara i skolan är det åttonde januari, så det ska bli skönt att vara hemma lite. Vi hade en dugga idag som gick mycket bättre än förväntat, nu gäller det bara att fortsätta plugga under jul och nyår också lite, så att man inte glömmer bort allt igen. Dessutom har vi ett par inspelade föreläsningar som vi måste kolla på. Det jobbigaste med anatomi och fysiologi är nog alla latinska ord och termer som man måste komma ihåg. Det är ju så många!
 
Efter skolan åkte jag till A6 för att träffa Matilda och Carola. I onsdags bestämde vi att vi skulle gå och äta lunch idag på Kniv och Gaffel eftersom det var Jonnas sista arbetsdag där idag. Fint ställe och fin mat var det. Imorgon ska jag träffa Jonna igen och byta julklapp med henne. Tänk att det snart är jul. December har gått så himla fort, hela detta halvåret och året har sprungit iväg, vart tar tiden vägen egentligen?!
 
Hade verkligen ingen passande bild, så det fick bli en liten syskonbild som är tagen för ett par veckor sedan. Tro mig, det var mycket kallare än vad det ser ut att vara...

TVÅ ÅR OCH JULMYS

I måndags (15 december) firade jag om min O två år. Det låter så inte mycket och egentligen är det ju inte det heller, men det känns ändå som att man känt varandra mycket, mycket längre än bara de här två åren. Eftersom det var på en måndag och jag skulle till mamma på kvällen, så bestämde vi att vi skulle fira det lite på fredagen istället. Vi hade bokat bord på julbordet i Sandsjöfors. Deras julbord är verkligen jättebra! Det finns massor av saker att välja bland och dessertbordet är inte dåligt det heller haha. Dessutom började det ju snöa på kvällen så det bli lite julkänsla över det hela också. Det var en riktigt mysig kväll med massor av god mat!
 
Ikväll ska jag på ännu mera julmys med några tjejer från förra klassen. Det ska också bli roligt eftersom det var längesen alla vi sågs nu. Tror senaste gången vi var samlade var i slutet av sommaren, så det är på tiden att vi ses igen.
 
 

ANATOMIC

Idag började vår fjärde kurs, nämligen anatomi och fysiologikursen. Det är egentligen sjukt hur fort en termin går när man går i skolan. Dessutom att detta är min fjärde kurs på Högskolan. Det känns som att tiden bara springer iväg! Hela förra veckan pluggade jag kemi, skrev min tenta mellan 14-17 i fredags eftermiddag och jobbade hela helgen, Min hjärna är helt slut just nu efter allt kemiplugg som varit de senaste fem veckorna. Man är inte riktigt van vid att plugga kurser under så kort tid och så intensivt. Det är helt annorlunda om man jämför med gymnasiet. Likadant att kemi slutade i fredag och idag börjad anatomin och fysiologin. Det går så fort! Jag tror i alla fall att den här kursen kommer bli rätt så rolig, men samtidigt känns det som att det är hur mycket som helst som man ska banka in i hjärnan och massor med latinska begrepp och ord. Men det blir nog roligt i alla fall.
 
Ibland blir jag så fascinerad när man tänker på hur fantastisk vår kropp egentligen är. Att allting oftast fungerar som det ska och att det är så himla mycket som måste stämma och hamna på rätt ställe för att det ska bli rätt. Att kroppen är så smart och fattar allt det där. Det är lustigt på ett sätt, men samtidigt så himla coolt att det faktiskt funkar!
 
 
 
Anatomic Nervous System
Anatomic study (21)