ADVENTSMYS


På söndag är det redan första advent, tiden går så himla fort. Det känns som att julstämningen har kommit tidigt den också i år. Kanske är det för att advent ändå är rätt så tidigt i år, eller så är det bara att alla andra börjat tidigt. Men det är mysigt i alla fall, och jag har faktiskt också tjuvstartat lite med adventmyset och julmyset. Faktiskt har jag till och med börjat köpa julklappar. Det känns ändå skönt att vara ute i god tid så man slipper stressa i slutet. Dessutom vet man ju att tiden springer iväg i slutet och att det går sjukt fort. Det är mindre en än månad kvar till jul!
 
För tillfället håller jag på att plugga för fullt till kemi tentan som är nästa fredag. Ska bli så skönt när den är över, och jag hoppas verkligen at den blir godkänd. Men det är mycket och det finns så många undantag, så vi får väl se hur det går. Imorgon ska jag jobba. Lovade en tjej på jobbet att ta hennes lördag, men det gjorde inte speciellt mycket. Efter jobbet ska jag hem till mamma och hjälpa henne att slå in julvinster. På söndag är det ju som sagt första advent, så då ska jag gå på julskyltning.
Hoppas ni får en bra helg!

FJÄRDE HÅLET

Idag är det äntligen fredag! Har längtat efter att få ta helg och att få sova ut ordentligt någon dag. Men veckan har ändå gått fort, precis som alla andra veckor gör. Har man bara saker inplanerat på dagarna och kvällarna så springer veckan iväg i ett väldigt högt tempo.
 
Igår var jag med mamma på A6 på förmiddagen eftersom jag inte började förrän halv ett. Vi handlade lite julklappar och åt lunch tillsammans innan jag åkte till skolan för att ha en kemiföreläsning. När vi gick på A6 gick vi förbi Bellbox, och eftersom jag har pratat om att ta ett nytt hål i örat sa mamma att vi skulle gå in och kolla om de hade tid. Jag lät mitt ena hål växa igen eftersom det bara krånglade och aldrig blev bra, men nu ville jag försöka igen. Vi frågade om de hade tid och eftersom hon inte hade något att göra kunde hon ta det på direkten. Det tog inte mer än 10 minuter och så var det klart. Snabbt och ganska smärtfritt. Det gjorde inte alls så ont som jag hade för mig att det skulle göra haha. Dessutom var tjejen som tog det jättetrevlig och snäll. Nu hoppas jag att det blir bra den här gången så jag kan behålla det. Den här gången valde jag att ta hålet lite längre upp eftersom det förra gången blev så himla tajt mellan andra och tredje hålet, så jag inte kunde ha alla öronhängen. Är lite sugen på att ta ett hål i höger örat uppe i brosket, men vet inte riktigt haha. Är rädd att det ska göra lite för ont, men vi får väl se.
 
 
 
 
 
 

 

GLAD ONSDAG

Den här halva veckan har hittills till gått väldigt snabbt. Har haft långa dagar i skolan och i måndags kväll var vi på Ryhovs Herrgård för att få information om sommarjobb. Där bjöds det på både mat, kaffe och choklad. En väldigt trevlig kväll faktiskt, men väldigt lång dag.
 
Fick reda på idag att jag klarat alla tre tentor som vi har gjort (!), dessutom med ett mycket bättre resultat än vad jag trodde. Det gjorde min onsdag så mycket bättre haha. Alltid skönt att slippa tänka på omtentor och att plugga på flera saker parallellt. Men någon gång kommer man säkert få en omtenta, det tror jag. Men så länge jag slipper är jag glad haha. Ska "fira" detta med att skriva laborationsrapport om vår spektofotometri labb som vi hade igår. Man har endast en vecka på sig att få klart rapporten, så det är lika bra att börja i tid. Sedan ska jag också träna tabata, det kommer bli en skön paus.
 
  

A DAY OFF

Idag är jag ledig från skolan och jag bestämde mig för att jag skulle ha en ledig dag utan en massa kemiplugg idag. Tror det kan behövas. Dessutom ska jag jobba hela helgen, så kände att det kanske skulle vara bra med en egen dag då jag får göra det jag vill. Egentligen tycker jag inte riktigt om att jobba helger, det känns lite jobbigare eftersom man vet att så många andra är lediga, men samtidigt har jag ingen annan tid jag kan jobba. Man får även vara glad över att man har något jobb alls, och när man väl kommit upp på morgonen och åkt till jobbet så springer dagen iväg rätt så fort i alla fall.
 
Idag har jag hunnit med en del redan faktiskt, både rensat ut bland mina kläder och tvättat. Sitter och väntar på att tvätten ska torkas klart, sedan hade jag tänkt åka en sväng till Eksjö och kolla lite där.
Kram
 
 

ONSDAG

Idag gick jag upp tidigt för att hinna med att göra lite saker innan jag ska åka in till skolan. På ett sätt tycker jag det är skönt att gå upp tidigt för då har man hela dagen på sig, dessutom är jag nog mer effektiv på förmiddagen har jag märkt. Men samtidigt är det ju alltid skönt att kunna ligga och sova tills man själv vaknar. Haha, det är svårt val ibland. Men idag kom jag upp tidigt ifall så jag har hunnit göra allt jag tänkt göra. Snart ska jag åka in till skolan för att plugga kemi hela dagen med några klasskompisar, och så ska vi även hämta ut vår första tentan (!). Ikväll ska jag träna tabata och sedan ska vi gå till våra grannar. Så trots att det är helt igen mulet och grått utanför, kan det nog ändå bli en rätt så bra dag!
Hoppas ni får en toppen dag!
 
 Bilden har absolut inget med texten att göra haha, men tog den i somras i Karlskrona.