SEMINARIUM OCH PUMP

Idag hade jag mitt allra första seminarium. Det var gruppvis och vi skulle presentera vår kvalitativa uppgift, som var en intervju uppgift. Det var faktiskt inte så jättefarligt, så nu hoppas vi bara på att det blev godkänt. 

Eftersom det inte tog fyra timmar, utan bara tre, kom jag hem tidigare och hann få i mig lite mat innan det var dags för ett pump-pass med Olivia. Jobbigt, men jätteroligt. Igår var jag även på tabatan och i måndags tränade vi på gymmet, så nu känns det som jag kommit igång lite igen. 

Imorgon är jag lediga men då ska jag lämna bilen på service, träffa mamma och sedan måste jag plugga och skriva på min laborationsrapport.

En bild från förra lördagen då vi firade mormor, mums!

SMIDIG SOM EN VALROSS

Jag har en sådan träningsvärk att det inte finns ord för det. Är stel som en pinne. Det mesta sitter i låren, men känner även lite i magen och axelpartiet. Men träningsvärk är i alla fall en "bra" värk, eftersom man vet att man har gjort något bra.

Det var ett tag sedan jag tränade innan i onsdags, men så tänkte jag att det var lika bra att sätta igång på riktigt igen. Så i onsdags var det som sagt ett Tabata pass. Jag gillar verkligen tabata. Det är ett pass på endast 30 minuter, men det är så sjukt jobbigt att man inte skulle orka mycket längre. I onsdags körde vi tre övningar, varav man gör en övning i 20 sekunder, vilar 10 sekunder och upprepar detta tills man gjort övningen 8 gånger. Sedan går man över till nästa övning och gör likadant där. Det är faktiskt ett väldigt effektivt träningspass, ett högintensivintervallpass. Det är dessutom bevisat av den här japanska forskaren, som heter Tabata i efternamn och kommit upp med det här träningssättet, att 30 minuter sådan här träning är lika effektiv som 60 minuter lågintensiv träning. Därför kan man inte har några ursäkter att man inte har tid, för det behöver inte vara längre än 30 minuter. Jättebra tycker jag!
Igår var jag dessutom på ett pump pass. Det går ju att jämföra med skivstångs pass. Det var också jätteroligt.
 
Idag ska jag plugga hela förmiddagen och jag har redan börjat lite med att kolla på hälften av statistikföreläsningarna. Sedan ska jag in till stan för att äta lunch med Matilda och Carola. Ikväll ska jag baka en chokladtårta med mint och frukt som vi ska ha imorgon när vi ska fira mormor.
 
 
 

SJUTTONDE SEPTEMBER

Idag skulle jag ha kapillärlabb från 9-16, men eftersom det inte tog så många timmar kunde vi sluta redan vi klockan 13. Väldigt skönt för då kunde jag åka hem och plugga lite hemma istället på allt annat. Dessutom slipper jag stressa till min träning ikväll också som börjar redan vid halv sex.

Annars rullar allt på som det ska. Det finns mängder med saker att göra och som måste göras, men det roligt! Hade tänkt läsa lite nu i en av våra böcker innan jag ska iväg och träna. Ikväll är det Tabata, vilket är roligt men sjukt jobbigt. Efter det blir det kvällsfika hos O och V.
 
 
 

CAPRI COLLECTION

Idag var jag bara i skolan halva dagen, riktigt skönt med tanke på att hela veckan varit lång och lite stressig. Efter åkte jag hem till mormor och satt och pratade och fikade med henne ett par timmar innan vi åkte till kyrkogården. Sedan drog jag mig hemåt och ikväll har jag och flera andra tjejer och kvinnor varit hos en som var värd för "Capri Collection". Det är ett klädparty, så nu visade höst och vinterkläderna. Det fanns väldigt mycket fint och jag köpte en jack/kavaj liknande med sjömansknäppning i mörkblå. Dessutom bjöds det på gott fika. 

Just nu har jag hundra saker jag vill göra, men med tanke på att jag är hur trött som helst överväger jag att gå och sova istället. Imorgon ska jag plugga och träffa mamma, och på söndag har jag lovat att jobba.
Godnatt på er!HELG

Den här helgen har det både varit fullt upp och roligt. I fredags efter föreläsning gick jag och tre tjejer till i min klass för att labba klart. Det är så mycket roligare att göra det tillsammans så man kan prata under tiden, även fast man håller på med sitt. Resten av eftermiddagen spenderade jag med mamma, Johan och Jenny. 

Igår gick jag upp tidigt för att fixa med fika och sedan åkte jag till Emelie för att åka vidare till traktorracet som var igår på dagen. Vädret var helt fantastiskt så det var riktigt skönt. På kvällen åkte vi och grillade hamburgare hos Emil och Linda med några andra. Det var en lugn och skön ikväll.

Imorse gick vi upp i hyfsad tid eftersom jag ville gå upp och kolla på loppisen som skulle vara idag. Det var en hel del folk, och massor med småsaker. Jag köpte en "tekanna" som jag ska fixa till lite och sen ha som prydnad. Det är mysigt att gå på loppisar, och även idag är ju vädret bra! Nu har jag pluggat en stund och väntar på att O ska komma hem så ska vi åka till hans föräldrar. Det är skönt med en lugn söndag så man hinner ladda upp till veckan som kommer.

Lånad bild från i fredags.


Min "tekanna" som jag köpte på loppisen.