Jul och mellandagar

Vad fort dessa dagar går på man firar jul och är ledig. Imorgon är det redan nyår och en vecka sen julafton var. Vi började juldagarna den 23:e med uppersittarkväll med julmat och julgodis hemma hos oss tillsammans med O's familj. På julafton for jag till mormor där vi firade hela dagen med mat, fika, godis, kaffe, julgröt och presentöppning. Jul är en sådan mysig tid, man får träffa släkten och bara umgås utan massa stress. På juldagen åkte både jag och O till mormor och åt rester av julmat tillsammans med de andra och annandagen var vi hos O's mormor. Då var mat riktigt trött på all julmat och det var skönt att få annan mat där haha. 


Annars har jag försökt plugga lite, firat mamma och Mickes födelsedagar, umgåtts med O, gått och sett En man som heter Ove. Den var bra! Djup men med humor vissa gånger. Man både skrattade och kände ledsamhet. Har nu inte sett den - se den! Gått på mellandagsrean och bara försökt njuta av att vara lite ledig. Det blir så lätt man att fortsätter stressa på i den vanliga takten, men nu känner jag att jag verkligen kunnat lugna ner mig och sova ut varje dag. Så skönt. 


Lite snö kom det ju tillslut också och nu har det varit ett par riktigt fina dagar. 

Velvet matt nails

Igår träffade jag Jonna på fika i stan och för att byta julklapp med henne. Efteråt gick vi en sväng på stan och inhandlade de sista julklapparna. Så nu får det vara klart för i år. Har även hunnit med att städa och göra köttbullar idag tills imorgon. I alla fall, igår när vi var på stan köpte jag ett nagellack som jag har kollat på ett tag nu, nämligen velvet matt nails i färgen grape royal från Isadora. Färgen ska vara mörk lila, men ibland ser den mer svart aktig ut. Men jag är nöjd med färgen ändå, och det blev matt väldigt snabbt efter man målat och de torkade snabbt också. Jag hittade mitt på Åhléns för 79 kr. 
Jul på Liseberg

I fredags eftermiddag åkte jag och O till Göteborg. Vi hade bokat hotell för hela helgen. På lördagen gick vi i Nordstan större delen av dagen och fixade en hel del julklappar. På kvällen gick vi till Liseberg och gick runt där och kollade på allt. Det är så mysigt på Liseberg under julen. Alla granar, all låtsas snö och alla lampor som lyser upp det, så fint. Vi åt på Järnvägsrestaurangen, en jättehäftig restaurang och det kändes verkligen som man satt i ett tåg och åt. Maten var också god, så det stället kan jag rekommendera! Vi tog lite lotter, köpte måste fudgen i olika smaker (så god!), äpple och gick runt och bara kollade överallt. En jättemysig kväll verkligen trots lite lätt duggregn.Klädd julgran


Trots dåligt med snö ute börjar ändå lite julkänsla infinna sig i vår lägenheten. Granen kom in och i torsdags klädde vi den. Det är på ett sätt mysigt med gran inne till julen. Mindre tråkigt är alla barr men det är ju ett senare problem haha. 

3 år

Igår firade jag och min O tre år tillsammans. På ett sätt känns det som lång tid, som om man känt varandra hur länge som helst, men samtidigt känns det som man nyss träffades. Det är lustigt det där ibland. I vilket fall som helst har det varit 3 väldigt bra år, även om man har haft både bra och mindre bra dagar tillsammans. Huvudsaken är väl ändå att man i slutändan accepterar varandra, ger varandra sin tid och att man är lycklig i förhållandet. Vi gick i alla fall ut och åt på kvällen tillsammans och på fredag åker vi till Göteborg över helgen. Det ska bli mysigt att komma iväg, gå på Liseberg och titta i affärerna.