TJUGO

Idag har jag varit tjugo år i exakt en vecka, och den veckan har faktiskt varit väldigt bra. Började med ett spinningspass på födelsedagen, och efter det var det fullt upp alla de andra dagarna med att förbereda inför mitt tjugoårs firande med vännerna. Gjorde fyra smörgåstårtor, planerade massor och glassbomber. Som tur var så var jag ledig i fredags, så åkte ner tidigt så mamma kunde hjälpa mig med dukningen, och sedan på eftermiddagen gjorde vi det sista på smörgåstårtan. Det är så mycket mer planerande, tid och pengar (haha) som går åt när man ska ha något, mycket mer än vad man förväntar sig från början. Men jag tycker kvällen blev lyckad, det var värt allting och det blev så som jag ville och tänkt mig. Så roligt att man ändå kunde bjuda ihop alla olika kompisgäng till en och samma kväll. Fina presenter fick jag också, är nöjd med varenda en.
 
 

TJUGO ÅR

Jisses kom ihåg när fyllde sjutton och jag var helt säker på att jag skulle få åldersnoja när jag blev nitton. Och så stor man ändå tyckte man var då. Men idag lämnar jag sex år som tonåring och  blir stor på "riktigt" med allt vad det innebär haha. 

En liten Elin för några år sedan. 


Igår var släkten här och firade mig och jag fick massor av fint. Nu imorse bjud jag mig själv på lyx-frukost för att vara en måndag och efter lunch börjar vår nästa kurs: biokemi. Dessutom står spinning på schemat ikväll och förhoppningsvis någon god mat från O haha!
Min frukost hehe

Smörgåstårtan från igår

Ha en bra dag alla!

KAFFE-FRUKT

Idag är det samma visa som sist, att jag sitter hemma och bankar in tonvis med fakta i huvudet. Tror allvarligt talat att det tar stopp snart. Klarade i alla fall duggan igår, så har jag 6 extra poäng till tentan. Det känns bra. 

När jag sitter hemma och pluggar blir det väldigt lätt att man slarvar med maten och tillslut inser att man är super hungrig och inte orkar laga något bra, istället blir det typ godis och kakor. Endast för att det inte tar lång tid. Likaså blir jag hungrig när jag är uttråkad haha. Men i år ska jag faktiskt börja planera in "raster" hemma så jag äter lite under tiden istället. 


Igår var det strömavbrott här en kort stund, men tog tillfället i akt att tända mitt nya yankee candle ljus, och ja det luktar verkar gott!


PLUGGDAG

Även fast det är lördag står det "PLUGGA" med stora bokstäver i kalendern. På fredag har jag min anatomi och fysiologi tenta, och även fast mycket är intressant så känns det som det är alldeles för mycket. Sammanlagt är det runt 1000 ord på latin vi ska kunna + hur allt fungerar och tillslut känns det som man inte kan få in mer i hjärnan, det tar typ stopp. Hur mycket man än tragglar och tragglar. Därför blir det plugg hela helgen, tror till och med att vi är några som ska åka in till skolan imorgon för att gå igenom alla ben, muskler, hjärtat och hjärnan på modeller. Snacka om att man måste ha disciplin på sig själv just nu haha, som tur är snöar det och är grått ute så man vill inte roligt gå ut. Det hade varit svårare om solen sken. 
Hoppas i alla fall ni får en fin helg utan en massa plugg!

Såhär såg det ut på köksbordet i onsdags när jag pluggade haha.

2014/2015

Tänk vad tiden springer iväg och vad fort det går! Man kan knappat fatta det själv. Men ändå känns det som att man har hunnit med en hel del saker under året som gått, och så mycket saker har förändrats. Jag tänker på balen och studenten, och allt därtill. Att vi slutade gymnasiet i våras, och att jag sedan började på Högskolan. Det nya året har börjat lugnt men bra. Idag har jag bara pluggat eftersom jag jobbar i helgen, och suttit och planerat lite om mitt 20 års firande eftersom jag vill fyller jämt nu januari. Brukar inte fira mina födelsedagar så jättemycket mer än med min familj, men eftersom det är jämt i år tänkte jag passa på att fira lite extra så som jag vill.