VECKA EFTER VECKA

En hel arbetsvecka har gått och imorgon är det redan en vecka sedan vi flög hem från Mallorca. Den veckan där var så himla bra. Det var mestadels fint väder med sol och varmt. Man kunde bada en massa i havet och bara njuta av ledigheten och bara vara utan måste. Så himla skönt och en rolig resa. Längtar verkligen tillbaka skulle inte ha något emot att stannat där flera veckor eller åka tillbaka. 


I måndags var det lite jobbigt att komm tillbaka till jobbet igen efter en veckas ledigt men så fort man satt in foten är man ju inne i det igen och allt har gått bra. Dagarna går fort och alla är så trevliga, vilket gör att man trivs väldigt bra. 

Här skiner ju inte solen direkt och speciellt varmt är det inte heller men ändå är tanken att vi ska försöka grilla lite ikväll. 


MALLORCA

En vecka på jobbet har gått, snabbt har det gått och man känner att man kommer in i det mer och mer. Imorgon flyger vi till Mallorca. Ska bli så skönt att åka bort en vecka och vara ledig och bara ta det lugnt. Förhoppningsvis blir det fint väder också så man kan njuta av värme och sol. Blev lite smått panik innan ikväll när vi vägde våra resväskor och båda visade flera kokos övervikt, trots att vi inte hade packat med oss överdrivet mycket. Efter lite urpackning visade det sig att vi hade fel inställning och vägde i lb istället för kg. När vi ändrade om till kg var det inte längre någon övervikt och vi kunde packa i det vi packat ut igen. Haha alltid är det något. 


Hoppas ni haft en fin vecka i det fina vädret som äntligen kommit hit också. Underbart. Hoppas det håller i sig ett tag nu. 

LABORATORIET

Det har varit två väldigt intensiva första dagar men mängder av information, nya intryck och massa att lära sig. Men jag trivs och det känns som jag lär mig lite mer varje dag och blir lite, lite mer säkrare också. Idag fick jag ta venösa blodprov för första gången. Både spännande och läskigt såhär i början, som tur var fick jag bara ta de med riktigt synliga och fina kärl. Känns bäst såhär i början innan man vant sig helt med det. Men skoj är det, dagarna går fort och alla som jobbar där verkar vara jättegoa personer. Jag tror det blir en bra sommar. 

På lördag flyger vi till Mallorca vilket ska bli hur skönt som helst. En vecka med sol, bad och massa avkoppling. Det är välbehövligt och efterlängtat. Längtar verkligen till det. 

Igår gjorde vi fylld paprika. Var första gången jag gjorde det, men det var både gott, smidigt och lätt ätet. 


TVÅ TERMINER SENARE

Igår skrev vi vår sista tenta för terminen och jag tror alla var mer eller mindre lättade efter att den var över. Nu väntar ungefär tio veckor utan skola, vilket är otroligt skönt och framförallt välbehövligt. Även om man pluggar för att man vill så kommer det alltid perioder som är jobbiga. Stressen inför alla tentamer, alla laborationsrapporter och seminarium tar på krafterna. Som man slitit många gånger för att hinna med allt, fatta allt och kunna prestera när det väl gäller. Nu ska det bli skönt att vila huvudet från plugg de närmaste veckorna, bara få slappna lite och tänka på annat. Däremot börjar många av oss att jobba på måndag, så det blev endast två dagar ledigt, men man får vara glad för det lilla man får och det är också skillnad på att plugga och jobba. Det blir lite förnyelse nu och allt det man teoretiskt försökt få in i huvudet får man nu testa mer praktiskt. Det ska bli skoj, men säkert lite svårt också.
 
Igår efter att tentan var över var vi ett litet gäng som hade bestämt att vi skulle grilla som lite avslutning och fira att vi klarat ett år på högskolan. Grillad hamburgare blev det med potatisbullar och två efterrätter. Vad är väl en grillning utan marshmallows och grillad banan med choklad i? Vädret var verkligen toppen igår och som vi sa, det är inte ofta man lyckas planera in något sådant här när det faktiskt är så fint väder. Det gick att sitta ute en bra stund, men när det började skymma och det blev för mycket myggor drog vi oss inåt och spelade lite spel och hade det allmänt trevligt. Det är så roligt att man kan umgås även utanför skolan och göra annat än att bara plugga tillsammans, utan faktiskt också umgås och prata om annat. Det har varit ett himla fint skolår och jag ser framemot två år till med de här, även om det pluggmässigt antagligen kommer bli tufft.
En liten del av skaran.
 
Insparken var också en rolig tid, och en bra start i studentlivet.
 

VAD ÄR VÄL EN BAL PÅ SLOTTET?

Imorgon är det på pricken ett år sedan vi gick balen. Vilken tid det var egentligen, så mycket roligt som man hade framför sig och så mycket man planerade fram och tillbaka för att allt skulle bli så perfekt som möjligt. Balen var en fin dag, visst att vädret hade kunnat vara lite bättre, men vi hade tur som hade uppehåll när vi åkte och gick. Regndropparna började komma när vi skulle in till Stora hotellet. Det var en väldigt rolig upplevelse att få gå balen och att få testa på det. Bal låter ju verkligen jättefint och jätteroligt. Det var skoj också!
 
 
Det är speciellt att gå på sin bal. Man har de flesta av sina klasskamrater där, de man bara några dagar senare ska ta studenten med, och man vet att det är ens egen tur att äntligen få gå balen och ta studenten. Det är en otroligt rolig tid som man verkligen ska ta vara på.