IT'S OVER

Igår kom dagen då det skulle skrivas tenta i biokemi. Det började mindre bra när vi fick reda på att vår tenta var borttappad, men 10 minuter innan vi skulle börja var de återfunna. Skrev tentan och det kändes bättre än vad jag trodde det skulle göra, men det är aldrig bra att ta ut något sådant i förskott så vi får väl helt enkelt se. Efter tentan gick jag och fyra andra tjejer från klassen och firade med sushi och en fika. Skönt att bara njuta av lugnet lite efter en tenta. Åkte hem och hade bokat spinningpass med Olivia som vi gick på. Sedan kom de över till oss på kvällsmat och tv-tittande. 


I onsdags var jag på sjukhuset i Eksjö. Sökte sommarjobb där på lab, men eftersom jag bara är inne på min andra termin trodde jag inte att jag skulle få något, men det fick jag! Gissa om jag blev glad. Så i sommar ska jag vara där och ta emot prover och lära mig ta blodprov, ser verkligen fram emot det, och alla verkade vara så trevliga och mysiga där. 


Idag är det en lugn dag. Ska åka och äntligen träffa Jonna idag igen. Det var ett tags sedan vi sågs nu så det ska bli roligt att träffa henne igen.


DAIMPANNACOTTA & ROSOR

Gjorde ju en daimpannacotta i fredags och jisses vad god den var! Verkligen jättegod, men samtidigt mättande som alla pannacottor är. Kan rekommendera er att testa den, jag tog receptet från jennysmatblogg, så det är bara att googla på det skulle jag tro. 


Igår var jag hemma hos mamma hela dagen, var på torget, Ikea, pluggade lite och bara umgicks med dem. På kvällen var det pizza hos Oscars föräldrar till den nya Beck filmen. Brukar inte kolla jättemycket på Beck, men har sett några stycken. Den igår var dock väldigt bra! 


Hittade ett par fina rosor på torget som gick i lite rosa/lila toner. Lite speciell färg men väldigt fina. 

IT'S FRIDAY

Skönt med fredag idag igen efter en intensiv pluggvecka. Måste dock plugga lite i helgen med och speciellt måndag, tisdag & onsdag nästa vecka. På torsdag är det tentadags igen och fast jag inte har pluggat så mycket till något som jag gjort nu, känner man sig ändå inte helt säker på det. Kan beror på att det är en spärrkurs till hösten och att man vet att det är en hel del som inte klara den. 

Åt lunch på Aqua idag med tre andra klasskamrater och efter det gick vi tillbaka till skolan för att plugga lite till. Klockan hann bli efter tre innan vi gav upp och begav oss hemåt. Hittade i veckan ett recept på daimpannacotta som såg gott ut, så vispade ihop det när jag kom hem som står i kylskåpet just nu. Hoppas på att den är lika god som den såg ut att vara. 

Hoppas ni får en fin helg.

Tänk att det redan snart är påsk igen, tiden bara springer iväg nu för tiden känns det som.

VÅRVÄDER

 
Vilket fint väder vi har just nu! Massor utav sol och dessutom är det hyfsat varmt ute, hoppas innerligt på att det inte kommer snö på fredag bara som vissa säger. Nu när våren väl har kommit vill man ju att det ska fortsätta vara så, men det är ju inte omöjligt med ett bakslag. Har liksom alla andra dagar varit inne mestadels och pluggat idag. Satt ute en stund på balkongen i solen, det blir så himla varmt och skönt där när solen ligger på. Pluggade lite till och är nyligen hemkommen från en promenad. Ska på tabat ikväll, men samtidigt var det så fint väder ute så jag ville komma ut också, men utan att behöva strunta i tabatan. Därför fick det bli en kombination: en kortare promenad och sen ett 30 minuter tabatapass ikväll. Efter det ska vi på kvällsmys hos våra grannar.

LAB//KURSLITTERATUR//PLUGG

Gick upp tidigt imorse som alla andra dagar för att hinna gå igenom alla kapitel till tentan nästa vecka, innan jag ska åka in till skolan. Har halvdag idag med laboration. På ett sätt är det skönt att ha det på eftermiddagen, men jag föredrar nog ändå att ha det på förmiddagen så är det klart sen och man har eftermiddagen fri. 

Igår beställde jag böcker till vår nästa kurs, sjukdomslära. Blir alltid förvånad över hur dyrt kurslitteratur är haha. 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan åka in till skolan.

Ha en fin eftermiddag.

Frukosten igår var mums! Det är nog bland det bästa med att sitta hemma och plugga.