PARASITER, MASKAR, VIRUS & BAKTERIER

Den här fredagen ska jag spendera tillsammans med ett otaligt antal parasiter, maskar, virus och bakterier. Visst låter det mysigt? Nej men det är ju endast på papper och ingenting annat. På vägen har jag ändå lyckats att få i mig något som gjort att jag fått halsont och huvudvärk. Häller i mig te och hoppas att det på något sätt ska hjälpa haha. Nästa fredag är det dags att skriva sista tentan och sen väntar tio veckors ledighet från skolan och plugget. Ska bli sköt att slippa plugga på några veckor. Men det är sjukt hur fort dessa två terminer har gått, de har sprungit iväg och det känns som att man nyss började plugga. Man får väl se det som ett gott tecken. TJUGOANDRA MAJ

Äntligen är fredagen här igen. Det har varit en hel vecka i skolan vilket är lite ovanligt. Både föreläsning, jobbat med patientfall och labbar. Det har varit en rolig men väldigt intensiv vecka. Hann med en springtur igår eftermiddag efter labben och mellan pluggningarna. Lyckades dessutom se en orm under rundan, metern efter den gick undan ;). 
Idag har vi labbat klart och sen har jag varit hos både mormor och mamma. Jobbar imorgon och söndag så det dröjer ett tag innan jag får ta sovmorgon igen haha. Dock är det sista helgen innan sommaren så då känns det lite lättare. Efter jobbet imorgon ska jag träffa Jonna och hälsa på henne i hennes nya lya. 

Förra veckan var det båda långledigt och fint väder några dagar. Just nu är det inte riktigt lika roligt och jag längtar verkligen till sommaren. Peppar mig själv med att jag snart har sista tentan och sen slipper plugga på några veckor

Ha en fin fredagkväll.

VÅRRUSET 2015

Igår gick vårruset av stapeln här och liksom tre år tidigare hade jag och Jonna anmält oss för att springa det. Det var en hel del folk och det regnade mycket innan, men under tiden vi sprang och fikade var det faktiskt uppehåll. Sådan tur hade vi! Löpningen gick bra fast det var lite jobbigt, men jag är nöjd! Efteråt åt vi lite mat och frukt som vi hade köpt med oss och när det blev alldeles för kallt och maten var slut drog vi oss hem igen. 


Idag har jag både hunnit vara i skolan, klippt mig och träffat mamma, mina syskon och min moster. Imorgon blir det en liten pluggdag trots att det är lördag. 
Ha det fint! 

EN SJUKT BRA DISNEYSAGA

Igår eftermiddag träffade jag Matilda för att fika och gå på en föreställning. Vädret var ju verkligen helt kasst igår och det kändes ju som att det regnade nästan hela dagen. I alla fall fikade vi och gick sedan i regnet till HLK för att kolla på "en sjukt bra disneysaga". Carola var med i föreställningen och hade frågat om vi ville komma och kolla, jag brukar väldigt sällan gå på sådana föreställningar så tänkte att det kunde vara roligt att göra det en gång. Den var lite lagom lång, men väldigt bra! Det var både teater, dans och musik och lite humor i det hela. Dessutom märktes det att alla som var med var väldigt duktiga på det här med teater. De hade tagit olika disneyfigurer och de alla var på "institution of mental care". Rolig och lite annorlunda idé. Det blev en lyckad kväll igår.
 
Hittills idag har jag hunnit med att svara klart på instuderingsfrågorna som vi fått, satt hela dagen igår med dem så det känns skönt att äntligen vara klar. Ikväll kommer grannarna hit en sväng och imorgon ska jag och Jonna springa vårruset. Jag hoppas verkligen det blir uppehåll och bra väder, så det inte blir jättekallt när man ska sitta och fika efter. Förra året vet jag att det var dåligt väder och började regna när vi skulle springa, så sen var ju allt kallt och blött, så då blev vi inte kvar jättelänge. Vi får hålla tummarna för bättre väder i år helt enkelt.
 
 
 

FÖRSTA MAJ

Sjukt att det redan är maj, vart tar månaderna vägen?! Men skönt är det ändå eftersom det innebär att det är fem veckor kvar i skolan innan ett helt år är gjort! Sedan väntar en vecka utomlands och massa jobb på lab i Eksjö. Ska bli roligt att äntligen få jobba med det man faktiskt utbildar sig till. 

Veckan har varit lugn med massa tentaplugg, löprundor och kvällsfika hos grannarna. Igår skrev jag sjukdomslära tentan så nu får man vänta och se. Får man gör om den är det inte hela världen heller eftersom det inte är någon spärrkurs. Skönt det. Efter tentan igår träffade jag Jonna och gick på stan och åt lunch + efterrätt. Sedan skulle hon iväg och jobba och då åkte jag till mamma och var med dem ett par timmar. Idag blir det en lugn dag hemma. 

Orkidén är väldigt vacker när den blommar men inte lika rolig annars när det bara är en pinne typ. 


I måndags fyllde min O år så då gick jag upp extra tidigt för att hinna fixa lite godare frukost till honom.