EN LITEN TRIP

I måndags for jag och familjen till Ullared. Det var ju första dagen på höstlovet så jag hade väl förväntat mig det värsta: massa folk, påkörda hälar, långa köer och utplockat. Men det gick faktiskt hyfsat smärtfritt! Var mindre folk än jag förväntat mig och hittade en hel del. Mycket var julklappar, lite jul inredning till lägenheten och sådana saker man alltid behöver. Nu längtar jag lite till advent faktiskt och december då man kan börja julpynta och börja slå in alla julklappar. Än så länge är det ju lite väl tidigt tycker jag. EN DAG PÅ BLODCENTRALEN

Idag hade jag och Sabina vår VFU halvdag på blodcentralen. Vi fick se hela processen från det att blodgivaren kommer, blir stucken, en fylld blodpåse till en färdig komponent uppdelad påse. Det är en häftig process och det kommer ju verkligen till nytta. Tyvärr var det inte jättemycket att göra där när vi kom, utan det verkade vara rätt så lugnt. Men vi fick se hur blodgivningen gick till, hur man filtrerar blodet och sedan delar upp det i plasma och erytrocyter. Det var helt klart en lärorik och intressant dag. Det är ju så mycket roligare att få se det på riktigt och få vara med och göra lite än att bara läsa om det i en bok eller lyssna på när någon berättar om det. Imorgon ska jag till sjukhuset igen, men då är det en laboration som står på schemat.
 
Är det någon av er där ute som inte ger blod än men är intresserad av att bli blodgivare? Det tar inte lång tid alls. Ungefär 10 minuter att ge blod, några minuter innan och sen den stunder du sitter efteråt och fikar. Dessutom gör du ju en väldigt bra insatts såklart! Ni kan läsa mer på geblod.nu om ni skulle vara intresserade.
 
 

BLIVIT EN LITEN GLASÖGONORM IGEN

I måndags var jag hos optikern och gjorde linsundersökning och började titta efter glasögon igen. Har inte använt glasögon på flera år, men eftersom jag har väldigt torra ögon så kände jag att det var dags att skaffa sig ett par glasögon som jag kan byta av med,  och framför allt ha när jag pluggar mycket. Kan vara skönt att vila ögonen från linser ibland och speciellt när man är förkyld, då man egentligen inte ska ha linserna i. Leta efter ett par passande bågar, det tog ett litet tag, men tillslut hittade jag ändå ett par som jag kände mig nöjd med. Ville ha ett par som smälter in lite mer och inte blir för markerade. Igår hämtade jag ut dem och bytte till glasisarna. Jisses vilken skillnad det var jämfört med att ha linser. Allt blev hellustigt till en början. Det tar kanske en liten stund för ögon att vänja sig vid dem. Hade tänkt försöka ha dem rätt mycket nu i helgen och försöka bli lite mer van och kompis med dem.
 

Där har ni dem. Hittills är jag nöjd med dem, men jag föredrar nog ändå linser. Känns som synen blir så begränsad i glasögonen och man kan inte se åt alla håll lika bra som med linserna. Men det kan ju också bara vara en vanesak, vi får väl se helt enkelt.

SOM ETT BREV PÅ POSTEN

Godmorgon!

Steg upp vid halv åtta imorse för att kunna utnyttja min lediga dag till fullo idag. Hade tänkte fortsätta med pluggandet, ta en promenad och städa upp här hemma. Får se hur mycket av det som egentligen blir av haha. 
Har inte tränat på över två veckor nu pga förkylning och att mitt gymkort gick ut. Har varit lite förvånad att min ryggvärk inte kommit tillbaka, den brukar nämligen göra sig påmind rätt så snabbt. Tills idag, vaknade upp med en sådan ryggvärk imorse. Hoppas på att den släpper under dagen... Kanske bäst att börja ta tag i träningen igen hehe. 

Ungefär såhär ser verkligenheten ut här hemma nu och de kommande veckorna.  

EVERYDAY IS A COFFEE-DAY

Sedan jag började plugga Högskolan har jag druckit upp så många koppar kaffe att jag har tappat räkningen för länge, längesen. Jag har aldrig druckit så mycket kaffe i hela mitt liv innan, fram tills ett år sedan ungefär. Då blev kaffe helt plötsligt en jätteviktigt grej i vardagen som bara inte gick att vara utan. Känner ni igen er? En dag utan kaffe är helt enkelt inte en bra dag, everyday is a coffee-day! Så många som sagt att de aldrig kommer att lära sig att dricka kaffe, dricker helt plötsligt en termos varje förmiddag under föreläsningen. Att det kan ändra sig så pass mycket, och att man faktiskt kan lära sig att drick kaffe fast man inte alls tyckt om det!
 
  
 BILD                                                          BILD                                                           BILD
 
Idag har jag en hemma-plugga-dag. Började imorse med att skriva på labrapporten, fixa en del till instuderingsfrågorna och gå igenom en del av alla anteckningar. Ska gå igenom den andra delen av anteckningarna strax hade jag tänkt. Att plugga kan verkligen ta hur lång tid som helst haha.
 
Ha det fint i höstvädret!