KALL MÅNDAG

Helgen susade som vanligt förbi och nu är det redan måndag igen. Helgen var bra trots att det gick lite för fort. Skrev tentan i fredags och var sedan hos mamma enda till kvällen då vi skulle fira Malin som fyllt år. Där blev det tacos och citroncheescake, mycket gott och trevligt! Resten av helgen har bestått av mycket mat, promenader och fixat mammas land i trädgården. Det har ju varit kanon väder hela helgen verkligen. Nu är det dags för en ny vecka. Börjar inte förrän kl.11 så tänkte passa på att ta en promenad innan, det var kallt ute, men ändå skönt. 

Ha en fin måndag! 

DAG IN & DAG UT

De senaste dagarna har verkligen sett precis likadana ut allihopa. Äta, plugga, äta, plugga, träna ungefär. Det går på repeat här hemma haha. På fredag är det dags för terminens första tenta, den här gången gäller det molekylärbiologi. Hopas på att det går bra, men det kan man ju aldrig veta innan. Sedan på kvällen ska jag iväg på födelsedagsfirande för en i klassen. På lördag ska jag till mamma och hjälpa henne med hennes lilla trädgård och söndagen blir det bara att ta det lugnt innan nästa vecka börjar och två nya kurser. De närmaste tio veckorna lär bli tuffa med mycket plugg och laborationer, men förhoppningvis roliga och lärorika också. De två bilderna sammanfattar de senaste dagarna rätt så bra: anteckningsblock i högsta hugg och te i mängder. 

LINGONRIS & DVÄRGHAMSTER

Helgen sprang iväg trots att jag jobbade både lördagen och söndagen. I fredags var enda dagen jag och O var lediga tillsammans så då var vi hos mamma hela dagen och satte upp en ny garderob åt Johan. I lördags kom Jenny till jobbet och efter åkte vi och köpte en ny dvärghamster. En popcorn blev det denna gången som tydligen vad en liten vilding, men så söt.


Efter jobbet igår åkte jag och O ut till skogen för att leta efter lingonris som jag tänkte ha till dörrkransen. Det är väl snart dags att göra den lite mer höstig nu. 

Idag ska jag plugga och ikväll tänkte jag gå på första träningspasset. Spinning och pump blev det. INGEFÄRA-TE

Hösten är inte så dum egentligen, det enda dåliga är alla förkylningar som alltid kommer som ett brev på posten ungefär. Har gått och varit lite sådär halv förkyld ett par dagar, det blir varken bättre eller sämre och egentligen är jag inte dålig heller utan man har lite lätt huvudvärk och lite lätt halsont men inget som man går och tänker på hela tiden. I alla fall så gjorde jag i ordning en kopp te nu för att försöka få bot på det lilla. En varm kopp te passar ju utmärkt en regnig dag som denna. 

Ingefära te
En bit ingefära
Citronmeliss (torkad eller färsk)
Mynta (torkad eller färsk)

Sedan låter man allt koka med vatten, tänk bara på att inte ta vatten direkt när det börjat koka utan låt det små koka ett tag så det tar smak. 
Självklart funkar bara ingefära också om man varken har citronmeliss eller mynta hemma. 


Jag passade på förra helgen att klippa ner alla kryddor/örter jag hade på balkongen och torka bladen. Efter att låtit de ligga utspritt på en tidning ett par dagar så var de torra och nu funkade de utmärkt i te:t. Så det är ett tips om du har kryddor/örter ute som börjar ge sig för säsongen nu.