Promenad i sol

Visst är det skönt ibland att snöra på sig gympadojjorna, ta fram sina hörlurar och sätta på den bästa musiken och bara gå ut och gå helt själv med sin musik. Man har tid att tänka på allt och inget och bara gå där i sin egen ro. Precis det gjorde jag idag och jag kände lite, varför gör man inte det oftare? Det är skönt att gå ut och gå. Speciellt när man vill röra på sig men ändå inte träna jättehårt, samtidigt som det är avkoppling. Efter tre intensiva lab-dagar var det skönt att rensa huvudet lite. Nu har man fått lite mer energi igen för att ta tag i allt som ligger och väntar. Tisdagkväll

Hoppas eran vecka startat bra! Min har startat helt okej, halsontet har hållit i sig tyvärr. Det är mindre roligt men hoppas på att den går över snart. Har fulla dagar i skolan denna och nästa vecka plus att jag jobbar i helgen, därför känner jag att man inte riktigt har tid att vara sjuk. Idag har jag hunnit med en snabb sväng i skolan, plugg och en promenad nu på kvällskvisten. Nu ska jag bara sitta i soffan och kolla på tv och mumsa på detta: 

Ha en fin kväll!

Taco en torsdag

Är det något jag kan bli riktigt sugen på ibland så är det tacos. Igår var en sådan dag och även om det var torsdag bestämde jag att vi skulle äta tacos. Det är ju så gott! Och man kan blanda precis som man själv vill och ta det man tycker om. Igår testade jag dessutom att göra egna tacobröd. Det var mycket smidigare än vad jag hade trott och tog inte alls lång tid. Dessutom vet man vad de innehåller när man gör dem själv. Jag har tänkt att jag ska försöka göra så mycket som möjligt själv, och inte köpa sådan saker som man smidigt kan slänga ihop själv hemma. Igår gjorde jag vetetortilla som jag googlade fram receptet på, men ändrade om lite efter vad jag tyckte. Vill ni testa får ni receptet här: 

Ca. 5 st (beroende på storlek och hur tunna du gör dem)

3 dl vetemjöl 
1/2 tsk salt
2 nypor bakpulver 
1 dl vatten 
3 msk rapsolja 

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och rapsolja. Dela upp degen i olika bitar och kavla ut tunnt. Stek i stekpannan, utan något smör/olja, någon minut på varje sida. 

Jag fick ungefär 5 lite mindre bröd. Nästa gång ska jag använda en större stekpanna så jag kan kavla ut dem ännu mer och få dem riktigt tunna. Så stor stekpanna och tunn deg! Gul smoothie och halsont

Till och från har jag haft halsont. I måndags var det helt plötsligt borta och jag trodde att det äntligen gått över. Men icke. Tydligen gillade inte min förkylning en heldag i Ullared och halsen blev värre igen. Men jag tyckte dagen i Ullared var bra i alla fall. Jag och mamma åkte tidigt på morgonen och kom ner alldeles lagom. Jag hittade en hel del saker (som man alltid gör) och var nöjd med mina inköp. Dessutom var det knappt något folk där! Otroligt skönt att slippa trängas. Har aldrig varit så lite folk någon gång när jag varit där tror jag. 

Idag är jag som tur är ledig. Kan behöva vila upp mig lite eftersom förkylningen aldrig vill gå över eller bryta ut helt. Tänkte försöka plugga litegrann i den mån det går och sedan försöka ta det lugnt. Gjorde en smoothie till frukost idag på banan, clementin och ananas. Den blev god men något för tjock så skulle nog haft i lite vätska av något slag. 
1 banan
1/2 clementin 
Några små bitar ananas. 
Ev. Någon vätska 
Toppa med kokos
Alla hjärtans dag

Hoppas ni alla haft en fin alla hjärtans dag! 
I fredags efter jobbet kom O hem med en röd ros och en bukett blommor. Så gulligt. Vi lagade god mat hemma och somnade tidigt eftersom mitt jobb kallade på lördagsmorgonen. Igårkväll hade vi bokat bord ute på en restaurang. Åt fläskfiléplanka och hade det riktigt trevligt och firade alla hjärtansdag lite före.  
Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi har hunnit med en sovmorgon, en långpromenad i solen, en film och den vanliga söndags-mathandlingen. Det har varit en bra söndag med andra ord.