Midsommar

Midsommar bjöd på strålande väder i år. Det hade jag inte trott på från början. Lite kvavt men igårkväll var det perfekt väder att vara ute i. Lagom varmt hela kvällen. Jag hade en bra midsommarafton. Tog det lugnt på förmiddagen, åt typisk midsommarlunch med färskpotatis och sill och åkte sedan till mormor för att grilla och äta jordgubbar med släkten. Senare på kvällen åkte jag och O till Stadsparken och träffade Jonna och Andreas för att grilla och spela kubb. Kvällen gick snabbt, men det var riktigt trevligt. Idag ska jag ta det lugnt och lapa lite sol på mormors uteplats.

Andra arbetsveckan

Första arbetsveckan gick i rekordfart och man var snabbt inne i det igen. Nu känns det som man inte gjort mycket annat än att jobba där. Lustigt att det går så lätt att komma in i rutiner igen trots att det var ett år sedan sist. Jag trivs bra både på platsen och med kollegorna och det gör nog väldigt mycket.

Det bästa av allt är att man efter dagen är slut är helt ledig. Man kan göra precis vad man vill och behöver inte känna något som helst tvång att plugga. Älskar att ha kvällarna och helgerna helt fria. Helt plötsligt har man mycket mer tid. Har hunnit med både löpturer och nästan det bästa av allt: sitta på balkongen i kvällssol och läsa bok eller någon skvallerblaska. Jag tycker det är så skönt och avslappnande att jag längtar till de stunderna. 

Igårkväll hann jag både med löpning och kvällsläsning på balkongen. 

Ikväll är vädret inte lika bra här så idag får det bli myskväll med film och något gott att snaska på. 

Frihet

Den där friheten som infann sig igår när man lämnat in tentan och gått ur tentasalen och visste att det var det sista för terminen. Det var både en frihetskänsla och en känsla att man skulle tillbaka på måndag för att fortsätta plugga. Man fattar inte att det över på ett par veckor, utan man är så inne i det så det går bara av automatik. Helt plötsligt kunde man ligga kvar i sängen imorse utan att känna att man förlorar pluggtid. Man kunde fantisera om vad man skulle göra resten utav dag, där inget plugg var involverat. Helt plötsligt kändes det nästan tomt. Vad ska man nu lägga sin tid på? Som vi sa igår, vi måste hitta en fritidssyssla annars kommer detta aldrig gå haha. 

Tenta gick på en timme igår och sedan promenerade vi genom stan och lyssnade på alla studenter. Man längtade på ett sätt tillbaka till sin egen student, att få springa ut och veta att man är färdig. Men samtidigt är det skönt att den tiden är över också. Det var första gången jag någonsin inte visste vad jag skulle göra efter sommaren. Men det löste sig ju bra ändå. 

Nybakad student 2014. På måndag är det två år sedan, tiden går så fort.

Sedan åkte vi hem till Malin. Vi fikade, pratade, gjorde rabarberpaj och framåt kvällen tände vi grillen och grillade hamburgare, spelade spel och bara umgicks. Går det börja "ledigheten" på ett bättre sätt? Det var en riktigt trevlig kväll och jag hoppas på att det går att få till fler sådana i sommar. 

Sjätte juni

Har haft sådan fina dagar i helgen att det nästan känns lite jobbigt att alla lediga dagar är slut och det är dags för skola och jobb igen. Vädret har varit på topp och har försökt utnyttja det så gott som det går. Tagit vara på alla fina eftermiddagar och kvällar, och pluggat på förmiddagen. Det är så svårt att hitta motivation till att plugga hela dagarna när solen strålar utanför. Man vill så mycket hellre göra något annat. 


Nu är det bara fyra dagar kvar i skolan, en praktisk tenta och en skriftlig tenta, sedan är det över. Ska bli så skönt att inte ha något att plugga på de närmaste veckorna. Det har varit ett tufft år i skolan och jag tror aldrig jag pluggat så mycket innan som under detta året. Därför känns det extra bra att det snart är över. Att bara jobba på dagarna, men sedan ha kvällen och helgerna lediga. Det ser jag framemot. Förhoppningsvis blir det en del fint väder också så man kan njuta av det. Men först ska vi fixa det sista i skolan, sedan kan man börja njuta på riktigt. 

Grännaberget

Vädret var ju toppen igår både på dagen och kvällen, så jag och O bestämde oss för att åka till Grännaberget och äta räkmacka. Det är ett mysigt kafé där och utsikten över Vättern mot Visingsö är väldigt fin. Man ska passa på att åka dit när det är fint väder så man kan sitta ute och äta. Det var fler än oss som hade tänkt samma sak igårkväll, men vi fick plats och fick våra räckmackor så vi var nöjda. 

Efteråt åkte vi ner till hamnen för att köpa glass som lite efterrätt. Det var väldigt fint nere i hamnen också och skönt att kunna njuta av det fina vädret utomhus. Man får verkligen passa på. 


Annat är det ju idag. Här har det både åskat, blixtrat och regnar under förmiddagen. Dessutom är det helt igenmulet. En bra dag att sitta inne och plugga med andra ord.