Tidig torsdag

Lagom tills jag kom in till skolan imorse, fick vi meddelande om att laborationen var inställd. Så typiskt när man redan hade åkt in. Men det är ju sådant som kan hända. Istället gick jag och Simone och åt frukost på Johans medan vi väntade på tåget. Var hemma tidigt och vi fick två lediga dagar. Istället fick jag ju tid för att sitta i solen och njuta av den. Så skönt att det har varit en del fina dagar nu, och ännu bättre att jag kan ta helg idag. Verkligen en kort vecka men det är skönt det med ibland.


Igår var jag ledig hela dagen och eftersom motivationen till att plugga inte riktigt infann sig bakade jag istället hålkakor. De blev goda och var smidiga att göra. Dock tar ju jäsningen lång tid, men så är det ju med det mesta som ska jäsa. Trädgårdsland

Igår var det fortfarande fint väder efter skola och jobb så vi bestämde oss för att ta tag i våra igenvuxna pallkrags-land. Vi rensade inte där i slutet av förra sommaren, så nu var det en hel del att rensa. Massor utav långa rotsystem. I år ska jag rensa lite allt eftersom har jag tänkt. Då blir det förhoppningsvis inte lika mycket på en gång. Hittade till och med lite morötter som växt. Förra sommaren hittade vi inga, men nu hade de kommit haha. Dem skänkte vi till rådjuren. 


Gjorde en så smidig middag igår som tog max 30 minuter att slänga ihop, och gott blev det. Pasta med grönsaker. 

Ingredienserna som behövs är:

+ spagetti/valfri pasta och en skvätt grädde. Jag använde bara halva zucchinin och halva citronen. 

Koka pastan. Skala och skär ner allt i en stekpanna med olja. Stek några minuter. Häll i lite grädde, skal från halva citronen och avsluta med saften från halva. Blanda ihop allt med pastan. Glad påsk!


Glad påsk på er!
Sitter på jobbet och väntar på att få ta lunch snart. Sedan är det inte lång tid kvar förrän jag får gå hem och äta påskmat och fika hos mormor. Fint väder är det ute också, så längtar lite tills jag kan gå ut haha. 
Skärtorsdagen

Eftersom tentan var igår, var vi lediga idag. Skönt! Vaknade ändå tidigt (så typiskt när man väl kan sova ut lite), men hann ta det lugnt på morgonen innan jag åkte till mamma. Jag, mamma, Jenny och min moster for till Rydfors godisbutik för att köpa hem påskgodis. Så mycket gott det finns att välja på haha. Förmiddagen sprang iväg men nu har vi laddat upp med godis inför helgen och jag har gjort klart alla mina påskägg som jag tänkt ge bort. Alltså, det här med att bestämma hur mycket som går i ett ägg. Jag missbedömer alltid och köper alldeles för mycket och äggen blir överfulla. I påsen ser det inte alls mycket i, men uppenbarligen så är det de. 


Påsk, tenta & förkylning

Påsken närmare sig faktiskt rätt så snabbt nu! Det är en rätt så mysig högtid och man känner att våren är på gång. Jag har inga mer planer än att jobba lördag-söndag och äta påskmat hos mormor. Vila upp mig liten från tentaplugget hade också varit skönt. Imorgon är tentan och vid lunch gav jag upp pluggandet. Nu får det gå som det går. Dessutom har jag blivit förkyld på riktigt nu. Har gått och haft ont i halsen till och från jättelänge, men utan att det blivit mer. För några dagar sedan kom det tillbaka och blev värre och bröt ut helt. Halsen börjar sakta bli lite bättre men jag är helt täppt haha. Förhoppningsvis går det över helt efter det här.