En månad till jul

Kan ni förstå att det var en månad till julafton igår? Förstår inte vart månaderna tar vägen. Jag firade in sista månaden innan jul med julbord på Sandsjöfors med de flesta från lab där jag jobbade i somras. Så roligt att träffa alla igen, äta god mat och få lite, lite julkänsla trots att det vädermässigt inte alls känns som jul. Det var en jättetrevlig kväll i alla fall och jag längtar redan till nästa fredag då jag och O ska dit på julbord haha. Det blev tätt inpå varandra, men det gör inte mig något.

Idag är det äntligen fredag igen. Eller egentligen har jag väl haft mer eller mindre fredag hela veckan eftersom jag varit ledig. Det känns lite jobbigt att ha en vecka praktik till nu när man vant sig vid att vara ledig, men det blir nog bra ändå. Sista praktikveckan och sedan väntar skolan igen. Känns lustigt att gå tillbaka dit efter så många veckor därifrån. Men nu är det inte mycket kvar! Snart är vi (förhoppningsvis) klara! Vilken underbar känsla.

Tre juliga blommar

Advent närmar sig och för oss som verkligen gillar julen så är det underbart. Jag tycker julen är så mysig och vill gärna ha julkänslan länge och tidigt. Igår pysslade jag ihop lite juliga blommor och en krans. Här är tre av dem:

Det är bara att låta fantasin flöda! För mig kan det vara avkoppling att få tänka hel fritt och pyssla ihop något. Mycket av materialet är dessutom från skogen, så tar man sig en sväng dit så kan man få mycket gratis. Annat material hittar man på blomsteraffärer/pyssel/hobbyaffärer.

Helgen som var

Det är bara att ännu en gång konstatera, en helg är ingenting! Dock gjorde det inte så mycket att den här helgen gick snabbt eftersom jag är "ledig" denna veckan. Alla som pluggar vet att man ända gången man är ledig är mellan man gjort en tenta och nästa kurs börjar. Alltså är jag inte ledig, men jag har självstudievecka, vilket innebär att jag får vara hemma och plugga istället hela veckan.
 
I helgen jag det hunnits med ett par grejer. I fredags hade jag bara bedömningssamtal, sedan åkte jag och köpte fredagsfika och tog med mig det till mormor. Spenderade större delen av fredagen hemma hos mormor. Tänk vilken bra energi man kan få av henne, hon är verkligen världens bäst mormor. På lördagen steg jag upp tidigt för då stod det Ullared på schemat med mamma och Jenny. Jisses vad mycket folk det var som hade tänkt samma tanke. Att det var helgen innan löning spelade ingen roll alls. Det var kö in, dock rörde den sig hela tiden så det tog inte särskilt lång tid. Väl där inne var det fullt med folk överallt så att ta man sig vagnen runt fick man hoppa. En korg att fylla och sedan tömma i vagnen fick det bli för att kunna ta sig fram. Men det var roligt ändå som alltid och jag fick med mig lite grejer hem även den här gången.
 
Igår tog jag och O sovmorgon och åt grötfrukost och plockade fram lite adventsljusstakar. Sedan åkte vi ut till deras skog för att kolla ut julgranar och adventsgran. Jag passade även på att plocka med mig lite mossa, grankvistar, ljung och annat smått och gott som jag hittade, så idag har jag satt ihop två kransar och tre krukor med blommor. Dessutom har jag hunnit med lite plugg också som egentligen var prio ett. Men vad göra när hela köksbordet var fullt med skogsmaterial? Blev ju tvungen att beta av det först ;)
 
 
 

Massor utav jul

Igår for jag, mormor, min moster och några utav O mammas kompisar på en shoppingrunda i Kinna trakterna. Vi var där en gång i slutet utav sommaren, och nu var det dags igen för att kolla på lite julinredning, tyger, handdukar och massa annat. Lite roligt att komma iväg någon annanstans. I den affären vi börjar i finns det så mycket grejer att man knappt vet vart med ska kolla. Så mycket saker att man får gå på små gånger för att komma fram. Men det är en mysig butik och alltid hittar man något. Jag fick med mig lite smått och gott hem från affärerna och är nöjd med gårdagen.

Idag har vi strosat runt i lägenheten hela dagen. Det stod tvätt och städ på schemat. Dessutom har vi fixat lite matlådor. Det är alltid skönt. Ikväll ska vi på kvällsmat hos O föräldrar och fira lite Farsdag. Sedan är det en ny vecka som väntar. Sista veckan på Ryhov. Helt sjukt vad fort dessa veckor har gått! Det är endast 3 veckor kvar av praktiken. Tänk vad tiden springer iväg.

Födelsedagsfirande, allahelgon & julmarknad

Vilken vinterhelg vi har haft! En hel del snö och rätt kallt också, men samtidigt mysigt. Helgen swishade som vanligt förbi och alldeles för snabbt var det måndagmorgon igen. Men det gick visst det också. Har firat Jenny i helgen som fyllde år förra veckan med Pizza och glasstårta med släkten. Hunnit med att plugga en del som vanligt, men på söndagen tog jag hel ledigt och jag och O for till Huseby för att gå på julmarknad. Rätt tidigt kan tyckas men det var denna eller nästa helg som funkade och som var öppet så då fick det bli tidigt. Vi kollade på tomtar, kransar, olika glöggar, godis, ostar, korvar och blommor. Det fanns en hel del att kolla på och det var mysigt att bara strosade omkring där trots att det inte var någon snö där nere. Kallt var det dock så när fötterna var isbitar och magarna kurrade åkte vi hemåt igen.

Allahelgon inföll även i helgen så passade på att tända ljus och tänka lite extra på alla som lämnat oss. Det är en fin helg även om den är lite ledsam. Idag skulle dessutom pappa blivit 52 år och jag önskar inget mer än att han hade funnits här med oss så vi kunde firat honom ordentligt ❤️ Livet blir inte alltid som man tänkt sig, det kan vända fort.