Fredagkväll

Är inte fredagen den bästa veckodagen? Man har hela helgen framför sig och har precis klarat av en arbets/pluggvecka. Jag gillar fredagkvällar i alla fall.

Veckan som varit har varit bra. Har varit i Linköping och haft praktik. Har sett mycket intressanta saker, fått se en helt annan jobbplats, fått mycket information och lärt mig en hel del. Dessutom har jag och Sabina hunnit med en sväng på stan, lite plugg och flera kvällar i gymmet. Kort och gott har det varit en bra vecka och jag skulle utan problem kunna återvända dit.

En del av praktiken avklarad

Kan inte förstå vad fort dessa tre veckor har gått! Jag är redan klar med första delen av min praktik. Det bara svischade förbi och så var det slut. Nu återstår tio veckor på andra ställen. Har haft en sådan bra tid dessa veckor att det kändes lite ledsamt att säga hejdå idag. Vem vet, kanske är de mina framtida kollegor till sommaren ;)

Nästa vecka åker jag upp till Linköping för en veckas praktik på rättskemi och rättsgenetik. Det ser jag verkligen framemot. Hoppas det är lika spännande som jag tror att det är. Även om det kanske inte är ens framtida arbetsplats så är det roligt att se hur de jobbar där. Tror det är lite annorlunda faktiskt.

Imorgon är jag ledig och ska ta tag i plugg hade jag tänkt. Ikväll väntar middag med O föräldrar och han syster som är på besök.

Höstaktig helg

Den här helgen har verkligen känts mer höstlik. Även om det varit fint väder med sol, så har det ändå varit kallare i luften. Men rätt skönt ändå tycker jag. Perfekt väder för att gå ute i med tröja på sig, men inte alls kvavt.

Igår var jag och O iväg till Eskilstuna under dagen. Det var nog första gången på jätte, jättelänge som vi gjorde något tillsammans en lördag. Lördagar brukar vi annars alltid vara på olika håll och sedan ha söndagen tillsammans. Men igår slog vi på stort haha ;) På eftermiddagen hann vi med en runda i skogen med svampplockning, plocka av äpplen och göra äppelmos, plocka av den sista dillen och sedan gå upp med nedfallna äpplen till de vilda djuren.

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Hunnit med att tvätta och städa i ordning lite hemma. Det bästa med söndagen är att inte ha några måste och söndagsfrukosten!

Ullared, träning och pinchos!

Praktiken går bra och dagarna bara springer iväg och ikväll har jag gjort två av tre veckor på klin.kem. Förstår knappt själv vart tiden tagit vägen, men roligt är det i alla fall. Helgen som var försvann också snabbt trots att jag var ledig på fredagen också. På lördagen åkte jag, mamma och Jenny till Ullared och tillbringade större delen av dagen där. På kvällen åt vi tre pizza, färgade Jennys hår när jag åkt hem på kvällen så kände man verkligen hur trött man var efter en hel shoppingdag haha.

I tisdags var det "Höglandsruset" på sjukhuset. Alla som jobbade på sjukhuset kunde anmäla sig till att springa eller gå 5 eller 10 km. Vi var tre stycken som sprang milen i värmen. Jisses vad varmt det var att springa! Sedan hade vi ett par som sprang och gick 5 km, vilket resulterade i att vi vann en pokal för först deltagare.

Igår efter att praktikdagen var slut åkte jag mot Jönköping och mötte upp Jonna för att äta på pinchos. Det var gott och jag blev lika mätt som jag alltid lyckas bli där och det var verkligen en lyckad kväll.

Idag ska jag vara med på ett kvällspass vilket betyder att jag är ledig enda till eftermiddagen. Ska hinna med att plugga lite eftersom vi har diskussion om patientfall idag, och sedan försöka hinna med ett träningspass.

Blåbärste och första praktikveckan

Godmorgon!
Varje fredag nu i tre veckor är jag ledig från praktiken för självstudier. Känns lyxigt att lediga dagen är en fredag (även om man inte är "ledig"). Sitter framför Nyhetsmorgon och dricker blåbärste innan jag ska ta tag i dagens plugg. Har ni inte testat blåbärste - gör det! Jag tycker det är gott. Tror nog det finns i de flesta mataffärena.

Min första praktikvecka är gjord och jag har hunnit med koagulationsplaceringen och igår började jag på hematologin. Det är så mycket information att man blir helt snurrig tillslut haha. Hoppas på att det klarnar lite mer nästa vecka så man förstår mer när man gör vad. Men annars har det varit jätteroligt och det är en väldigt skön känsla att känna att man verkligen valt rätt, för detta tycker jag är roligt!

I våras när vi läste hematologi i skolan fick vi öva på att göra blodutstryk på vårt egna blod för hand. Ovanför ser min en utav mina lymfocyter (den lila) och de rödrosa är några av mina erytrocyter.