Helg, väder & blommor

Vilket väder det varit i helgen. Strålande sol, minusgrader, snöfall, igenmulet och sol ännu en gång. Snacka om många olika väderslag på endast en helg. Det går snabbt ibland. Min helg har i alla fall varit bra. Började lördagen med att åka till torget med mamm. Köpte med ett gäng blommor hem som fick bli två buketter. Älskar att ha nya blommor hemma. Vi hann med en lunch hos mormor, lite affärer och sedan hade jag och O liksom de föregående lördagarna mellomys här hemma.

Igår hade vi inte mycket planerat. Vi åt en riktig söndagsfrukost, gick en skogspromenad, ännu en promenad eftersom solen började skina sen, fixa lite hemma och storhandlade. Fattar inte hur snabbt en söndag kan gå. 

Idag var det skola och kursstart. Det tog en knapp halvtimma och sedan träffade jag Matilda för att strosa runt på A6 och Ikea. Nu är jag hemma igen och funderar på om jag orkar ge mig ut på en löprunda trots att vädret är ruggit och inte alls lockar. Vi får väl se. 

Ullared, skola och löpning

Är nästan precis hemkommen från en löprunda i solen. Det är så skönt att kunna gå ut och springa utan att det är slask, snö, halt eller jättekallt. 


I onsdag åkte vi till Ullared tidigt på morgonen. Det var en bussresa. Har aldrig åkt med bussresa till Ullared innan men det funkade väldigt bra och var riktigt smidigt. Hittade en del bland annat jeans, en blus, böcker, kökshandduk, vanlig duk och sådana saker man alltid behöver. Det var en lyckad dag helt enkelt.

Idag var det skolan på förmiddagen med seminarium. Det tog bara till 11 ungefär så har haft hela eftermiddagen hemma, rätt skönt. Känns konstigt att inte avsluta en kurs med tenta men otroligt skönt. På måndag kör vi igång in. Näst sista kursen och början på vårt examensarbete. Snart är vi i mål!

Helgen och en ny vecka

Helgen gick som vanligt alldeles för snabbt, men den här veckan händer det också roliga saker så det är helt okej. I fredag gjorde vi vår pizza med blomkålsbotten och den blev riktigt god! Den blev inte lika hård som en vanlig botten, så några minuter till i ugnen hade nog inte skadat. Men smaken var god! 

På lördag tog jag det lugnt och gjorde pannkakor till frukost med smält choklad och melon framför skidor på tvn. Sedan följde jag med O mamma till stan för att handla lite saker och en fika hos hans mormor. Vips så hade hela lördagen också gått och den avslutades i soffan framför mellot precis som de senaste lördagarna haha.

Igår sov vi ut, gjorde god-frukost och fixade hemma. Sedan gick vi en ordentlig promenad som avslutades i affären med att köpa lite fika som vi åt när vi kom hem igen. Vi hann med biltvätt, handling och de sista avsnitten av säsong 2 på Skam. Jag kollade klart alla 3 säsonger på en helg för ett par veckor sedan, men nu har O kommit på att han också vill se, så nu kollar jag om haha. Det var i alla fall en skön söndag.

Idag var jag en sväng i skolan, imorgon och torsdag är jag ledig, på onsdag ska jag till Ullared och fredagen ska jag spenderade i skolan och vi ska ha vårt sista seminarium i den här kursen. Sedan börjar förberedelserna för C-uppsatsen, spännande.

It's friday!

Fredagen är en så skön dag, slutet på veckan och en hela helgen framför sig. Detta är också slutet på min ledighet. Kan knappt förstå själv att jag varit "ledig" i tre veckor nu... helt sjukt när man tänker efter. Det är en fördel med att plugga hehe. 


Idag gick förmiddagen i ett. Medan O var hos tandläkaren tränade jag, sedan följde jag honom till jobbet för att ta hem bilen igen, städade bilen, tvättade och gjorde lite pizzasallad av överbliven vitkål. Därefter har det varit lugnare och snart tänkte jag sätta igång med fredagsmiddagen. Det står hemmagjord pizza på blomkålsbotten på menyn, hoppas det blir gott. Har inte testat det innan men hittade ett recept som verkade smidigt och gott. Till den blir det tvn. Har ingenting planerat i helgen än, rätt skönt faktiskt. 

Bjuder på en bild på en dessertpizza vi åt härom veckan. Pizzabotten med smält choklad och frukt på, mums!

Årets först utejogg

Vilket fint väder vi haft de tre senaste dagarna, helt magiskt väder med blå himmel, strålande sol som faktiskt värmer. Fick till en promenad i måndags ute när vi var hos mormor och idag bestämde jag mig för att gå ut och träna istället för att gå till gymmet. Därför blev det en kombinerad promenad/jogg tur i solen. Är fortfarande lite försiktigt med löpningen så tog det lugnt och inte särskilt långt. Men det var väldigt skönt att komma ut i friska luften och solen. Passa på att träna ute när det väl är fint väder, det ska jag försöka med i fortsättning!En vinterbild från förra året. Riktigt så mycket snö är det inte här idag.