Underbara fredag

Förstår inte vilket tempo veckorna håller, det är sjukt hur fort det går! Fredag igen, kändes nyss som veckan började. Men helg är ju alltid välkommen, så vad gör det? ;) Veckorna springer som sagt på och vi är inne i sista fasen med examensarbetet. Snart är det färdigt, snart är VI färdiga. Rätt så underbar känsla det med! 


Idag står det lite plugga på schemat, eventuellt en löprunda. Har varit väldigt dålig på att springa på det sistonde. Allt energi har gått till skolan helt enkelt, ibland är det så. Senare ska jag till min moster och ikväll är det myskväll hemma hos mamma som står på schemat. En skön fredag med andra ord!

Något som inte riktigt är lika skönt är att det fina vädret försvann och istället blev det kallt med både regn, snö och sol. Det är maj nu, vi vill ha vår! Just nu känns det ju nästan mer som mars ute. Väldigt tråkigt faktiskt, speciellt när man hann vänja sig med de fina dagarna innan. Sedan försvann de bara tråkigt nog.

Champinjoner i soyasås med timjan

Någonting jag tycker är svårt ibland är vad man ska äta i veckorna. Det där med att variera och komma på nya saker. Här hemma planerar vi alltid på söndagen vad vi ska äta i veckan och handlar sedan därefter. Det fungerar faktiskt väldigt bra för oss. 


Tänkte tipsa om en maträtt som står på veckans matlista nämligen: champinjoner i soyasås med timjan och pasta. Både enkel att laga, gott och billig. 

Till 4 portioner behöver du:
- Valfri pasta
- gullök
- ca 600 g champinjoner (färska)
- 3 dl grädde
- 1 dl créme fraiche
- 1/2 tsk sambal oelek
- 3/4 dl soya
- timjan, salt och svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan. 
Skär löken smått och fräs i smör. Rensa och skölj champinjonerna och fräs med löken några minuter. Tillsätt grädde, créme fraiche, sambal oelek och soya och låt koka upp. Låt det koka ihop sig och smaka av. Tillsätt timjan, salt och svartpeppar.
När pastan kokat klart kan man vända ner den i svampsåsen, alternativt ha var för sig. 

Servera med en sallad. Jag gjorde en enkel med isbergssallad och groddar.

Valborg & första maj

Vilket fint väder maj bjudit på de här två dagarna! Strålande sol, varmt i luften och vår väder. Extra skönt med lediga dagar också. Dagarna har spenderats på O pappas gård. Vi har firat O som fyllde 26 år i veckan med släkten. Igår odlade vi i våra pallkragar, handlade inför veckan och satt på balkongen och njöt av solen. En väldigt skön och lugn dag.


Idag är jag också ledig. Har hunnit med ett intervallpass i skogen, lite plugg och nu sitter jag i solen med en podd i öronen. Det är så skönt att våren är här äntligen. Hoppas den är här för att stanna nu!