Shotta nyttigt!

God eftermiddag! Så skönt det var förra veckan med en extra ledig dag. Helgen kändes helt plötsligt mycket längre. Jag kan inte klaga alls. Förra veckan gick jag två dagar i skolan och likaså denna. Just nu är det få dagar i skolan och jag försöka njuta av dem så mycket som möjligt. Snart börjar en intensiv period med många dagar i skolan. Så nu lägger jag lite extra tid på träning och hittills har det gått bra! Jag har gjort mina tänkta pass. Hoppas det håller i sig! 


Jag tänkte tipsa om en lite shot såhär på måndagen ;) en nyttig en, innehållande endast två saker och går att variera i mängder! Jag pressade 1 apelsin och 1 kiwi och det blev faktiskt riktigt gott! Testa, testa!

Ut med julen

I veckan som varit plockade vi undan julen i lägenheten och igår åkte även julgranen ut. Visst det är mysigt med allt julpynt innan och under jul, men efter jul vill jag bara ha bort det igen. Då letar jag istället vår och tulpaner och gröna växter. Kanske lite tidigt med vår nu, men en bukett med ljusrosa tulpaner fick hänga med hem idag. Även lite gröna växter för att liva upp det hela. Älskar verkligen tulpaner!

Nyårslista

Gjorde du något under 2016 som du aldrig har gjort förut? 
Vi har kollat på 3 hus. Eller 2 hus och en hästgård. Det har jag aldrig gjort innan. Inget av dem har väl känts jättebra, men ju mer man kollar desto mer vet man vad man vill ha tänker jag.


Genomdrev du någon stor förändring?
Nej inget stort som jag kommer ihåg.
 
Vilket datum ifrån 2015 kommer du alltid att minnas? 
Tråkigt nog inget speciellt alls!

Vilka länder besökte du? 
Besökte inget annat land i år. Har bara varit hemma i Sverige.
 
Bästa köpet? 
Mina hemmagym redskap! De gjorde att jag tränade även när jag inte var alls sugen på att gå till gymmet och gjorde så träningen blev av.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Inget jättespeciellt, men alla mina vänner, familj och O har gjort mig glad under året. Tenta resultat har också gjort mig glad flera gånger.Saknar du någonting under år 2016 som du vill ha år 2017? 
Mer träning, mindre stress och mer lediga dagar. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Lite klassiskt svar: tagit vara på tiden bättre, tränat mer, lagt manken till ännu mer i skolan och träffat vännerna oftare. Men allt går inte ihop och ibland för man välja en sak, även om man vill 10 till.


Vad önskar du att du gjort mindre? 
Suttit med mobilen och bara slökollat. Jag vill inte ens veta hur många timmar jag lagt på det när jag egentligen hade hunnit och kunnat göra massor av andra saker. Det ska jag verkligen bli bättre på!


Favoritprogram på TV?
Inget program, men de nya Beck filmerna har jag följt direkt när man kunnat.

Bästa boken du läste i år? 
Camilla Läckberg och Anna Janssons böcker tror jag.


Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2016? 
Jag har klarat alla tentor under 2016, inte skrivit en enda omtenta och har inget efter mig när vi går in i 2017 - skönt!

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år? 
Jag tror det har varit rätt så lika egentligen, men däremot har jag känt mig mer trött och slut på energi det här året. I somras var det som allra värst, när man egentligen borde må som bäst haha! Men det har blivit bättre nu!

Vad har du spenderat mest pengar på? 
Mat, bensin och sedan kläder tror jag.

Vilket är din största insikt under 2016? 
Hur otroligt svårt det är att veta vart man vill jobba i framtiden haha. Trots att vår utbildning inte känns så bred, finns det ändå flera ställen man kan välja på. Hur vet man vad man vill? Hur man ska rangordna det? 

Sedan har jag nog också sänkt kraven lite på mig själv och insett att även lite är bra. Allt behöver inte alltid vara tip topp, ibland måste man sänka kraven på sig själv lite och bara tillåta sig själv att bara vara.

Vad är du peppad för inför nästa år?
Att ta examen! Tänkt att tre år snart gått och att jag snart är färdig utbildad. Känns konstigt att tänka så. Det ska bli både skönt och på ett sätt lite tråkigt också. Antagligen kanske man kommer sakna att plugga lite... men vem har sagt att det måste vara sista gången man pluggar ;)

2017

Gott nytt år! Hoppas det nya året har börjat bra! Vi avslutade 2016 och började 2017 med spa på Vann spa, en bättre start gick knappats att få. Så skönt för både kropp och själ. På kvällen åt vi fyrarätters och sedan kollade vi på raketer och firade in det nya året. Alla fyra var helt slut sen så vi gick och la oss strax därefter haha. 1 januari ringde klockan vid halvch en kvart senare stod jag och Jonna redo att gå en morgonpromenad och köra lite övningar på utegymmet. Sedan väntade en god frukost och ännu mera spa innan vi checkade ut och började resan hemåt igen.

Det var två väldigt sköna dagar. Man borde unna sig spa oftare. 2016 var ett helt okej år. Det hände inga storslagna saker utan det rullade på sakta men säkert. Nu till 2017 har jag en den nyårsmål som jag vill arbeta med, bland annat: 


- träna mer kontinuerligt och kunna springa mitt första halvmaraton i augusti

- ta hand mer om mig själv och se till att man mår bra själv också

- ta examen, bli legitimerad och börja jobba

Ska bli spännande att se vad 2017 har att erbjuda. Träningen kom jag igång med strax innan jul igen och idag sprang jag årets första mil! Bara det känns skönt. Nu gäller det att hålla igång hela tiden och att inte motivationen tryter om någon månad. Hoppas på att kunna bibehålla träningen som en del i vardagen även om skolan drar igång nu igen. 

Kvällens fruktsallad. Att unna sig något gott på kvällen behöver inte alltid vara godis, även om det också är okej ibland.