Träningspodden med Jessica & Lofsa

Har ni lyssnat något på träningspodden? Jag började lyssna häromdagen och har redan hunnit plöja igenom några avsnitt. Nu är jag ju förkyld, men jag blir så himla pepp på att träna när jag lyssnar på dem! Jag skulle kunna gå ut med en gång och dra iväg på ett löppass bara för att jag blir så sugen när jag hör dem prata om träning. Samtidigt har det verkligen öppnat upp en hel del nya saker för mig och nya perspektiv på träningen.

Blir sugen på att verkligen ge träningen tid framöver och öka mina löppass successivt så kroppen hänger med. Hur skoj hade det inte varit att springa en halvmaraton och ett maraton någon gång i framtiden och ändå känna att man klarar av det?Just nu ligger mina pass på totalt 2 mil per vecka så jag är ju inte ens i närheten av sådana långa sträckor, men efter att denna förkylning gått över och jag återgått till träningen känner jag mig redo att försöka öka milantalet lite sakta.

Har ni brist på motivation eller helt enkelt bara vill lyssna på en bra podd, ladda ner träningspodden!

Skolstart & förkylning

Det här med att man alltid blir förkyld i början av hösten när skolorna drar igång. Jag trodde jag skulle slippa det i år för tänkte att jag ändå hade träffat patienter hela sommaren och på så sätt stött på förkylningar och sådant då. Men icke. Både O och min syster har i och för sig varit förkylda så tror det är därifrån jag fått det. Förhoppningvis går det över inom en snar framtid. Men det är rätt skönt att ha en ledig dag idag så jag kan kurera mig ordentligt och dricka flera koppar te.

Lite plugg ska jag dock hinna med idag, och se till så att jag har allting planerat. Det blev så mycket uppgifter på en gång att jag är rädd att jag ska glömma bort någon haha.

Fick bli en gamal bild från i vintras, än är det inte snö på marken utanför ;)

Termin fem

Idag är det dags för första dagen på sista terminen. Helt sjukt att vi redan har kommit så långt och att de här två åren gått så fort. Men det har varit roligt och så mycket nytt som man lärt sig på vägen och så många nya människor man lärt känna. Jag ser framemot det sista året nu, även om det säker kommer vara jättejobbigt stundtals, så är man ändå snart i mål. Förhoppningsvis i alla fall, mycket kan ju hända på vägen såklart. Men det får man ta då i sådana fall.

De sista lediga dagarna var bra. Vi firade min kusin som fyller 17 år idag 🎈, jag träffade Jonna för brunch på Condeco i lördags, sprang in de sista 7 km av mina 2 mil i söndags och tog det bara lugnt hos O föräldrar med hömtmat och sedan film hemma. Igår var verkligen en retning dag och man kände inte för att hitta på något större alls. Men det var en lugn och skön helg i alla fall!

Semestern går mot sitt slut

Även min semester tar visst slut. Eller inte riktigt än, har ju helgen kvar också, då är jag ju ledig. Men det har varit skönt att för en gångs skull haft två veckor sammanhängande semester, det ger mer än att dela upp den tycker jag. Två veckor tyckte jag lät mycket innan, men det har sprungit på fort, samtidigt som det känns som att jag varit ledig länge haha. Men nu känner jag mig i alla fall mer utvilad och piggare.

Den här veckan har verkligen bjudit på strålande sommarvärme och jag har kunnat njuta av det till fullo. Jag har gått upp när jag vaknat, ätit frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon, tagit en löprunda eller promenad när jag känt för det, läst böcker och tidningar, lyssnat på poddar och suttit ute på balkongen och njutit av solen. Jag kunde inte önskat mig en skönare vecka faktiskt.

Vegetarisk pizza

Hemmagjord pizza är egentligen en väldigt smidig maträtt att laga, och den går att variera väldigt mycket! Det kan vara en sådan maträtt jag slänger ihop när jag inte vet vad vi ska äta och vi har massa strösaker hemma. Man kan ju lägga på i princip vad som helst, vilket är perfekt när man har flera olika saker hemma som man vill göra åt.

På min pizza igår hade jag:
1 burk majs
Champinjoner
Ananas
Skivad tomat
Sallad

Krossade tomater + ketchup + timjan som tomatsås. Lägg på allt förutom salladen och ställ in i ugnen ca. 15-20 min i 200 grader, tills kanterna blivit frasiga. Sedan är det bata att strö på salladen och mumsa i sig!